Κατά κοινή ομολογία, τα κείμενα που βρίσκει κάποιος στην ορθόδοξη υμνογραφία, αποτελούν μνημεία της ελληνικής γραμματείας. Αντίστοιχα, η βυζαντινή εκκλησιαστική μουσική, οι ρίζες της οποίας χάνονται στα χρόνια της κλασσικής αρχαιότητας αποτελεί ένα εξίσου στοιχείο του Ελληνικού και ορθόδοξου Πολιτισμού.

Η ανάδειξη της Βυζαντινής Μουσικής είναι για τον Οργανισμό μας έργο στρατηγικής σημασίας. Ήδη έχουμε προχωρήσει στην πρώτη μας συνεργασία με μια από τις σημαντικότερες, αν όχι τη σημαντικότερη βυζαντινή χορωδία στη χώρα, το “Εργαστήρι Ψαλτικής” υπό την διεύθυνση του κ. Αθανασίου Παϊβανά.

Ο Οργανισμός για την Ανάδειξη του Ελληνικού και Ορθοδόξου Πολιτισμού και το «Εργαστήρι Ψαλτικής» προχώρησαν στην έκδοση ψηφιακού δίσκου (CD) με τον Παρακλητικό Κανόνα προς τους Αγίους Ισαποστόλους Κωνσταντίνο και Ελένη.

Το μοναδικό αυτό έργο της ελληνικής γραμματείας και της ορθόδοξης υμνολογίας αποδίδεται με τον καλύτερο δυνατό τρόπο από τους χορωδούς, οι οποίοι αναβιώνοντας το ψαλτικό στυλ της Κωνσταντινουπόλεως δίνουν την δυνατότητα στους όπου γης μελετητές της βυζαντινής υμνοογίας και μουσικής αλλά και στους πιστούς να έρθουν σε επαφή με ένα «ζωντανό μνημείο» της ελληνικής παράδοσης.

Η έκδοση εντάσσεται στο πλαίσιο των υπό τον γενικό τίτλο «Αναδεικνύουμε την πνευματική ταυτότητα της Ευρώπης» εορτασμών με αφορμή την έλευση στην Ελλάδα για πρώτη φορά στην ιστορία, του ιερού λειψάνου της Αγίας Ισαποστόλου Ελένης.

Προλογίζει ο Γενικός Διευθυντής της Αποστολικής Διακονίας της Εκκλησίας της Ελλάδος, Επίσκοπος Φαναρίου κ. Αγαθάγγελος.

Διαβάστε το σχετικό Δελτίο Τύπου