Ο «Οργανισμός για την Ανάδειξη του Ελληνικού & Ορθοδόξου Πολιτισμού» είναι ένας μη κερδοσκοπικός οργανισμός με έδρα την Αθήνα. Ιδρύθηκε με σκοπό την ανάδειξη και την υπενθύμιση όλων εκείνων που καθιστούν διαχρονικά την Ελλάδα μητροπολιτικό κέντρο πολιτισμού και προόδου, τόσο σε επίπεδο γραμμάτων και τεχνών όσο και σε εκείνο της θρησκείας.

Δημοκρατία, γλώσσα, ανθρωπισμός, φιλότιμο, θυσία, επιστήμη, καινοτομία, πίστη, διάλογος, είναι ένα μικρό μέρος των αξιών και των ιδανικών που προτάσσουμε και αναδεικνύουμε.

Μακριά από υπερβολές και εθνικιστικές εξάρσεις ρίχνουμε φως σε όλα εκείνα που θυμούνται και υιοθετούν σε όλα τα μήκη και πλάτη της υφηλίου αλλά ξεχνούν οι Έλληνες.

Ο ΑΕΝΑΟΣ δημιουργήθηκε για να καταθέσει την θετική του παρουσία στον κόσμο, υπενθυμίζοντας την οικουμενικότητα του Ελληνισμού και της Ορθοδοξίας.

 

Λογότυπος και σύμβολο του Οργανισμού είναι ένα στεφάνι το οποίο αποτελείται από έναν κλάδο ελαίας κι έναν κλάδο δάφνης. Πρόκειται για τα αρχαιότερα σύμβολα του Ελληνισμού. Δύο φυτά τα οποία συμβολίζουν τον αγώνα αλλά και την νίκη.

Η ελιά είναι ένα δένδρο το οποίο χαρακτηρίζει τον λαό μας. Συμβολίζει την ειρήνη αλλά και την δημιουργία. Με κλάδους ελαίας στεφανώνονταν οι αθλητές μας. Είναι το κλαδί που κόμισε στον Νώε το περιστέρι δίνοντας το μήνυμα της λήξεως του κατακλυσμού και την έναρξη της νέας δημιουργίας.

Η δάφνη συμβολίζει τους αγώνες του Ελληνισμού. Αγώνες ηρωικούς και άξιους. Αγώνες που ενέπνευσαν ολόκληρο τον κόσμο, διδάσκοντας τον πως παρά τις δυσκολίες, το δίκαιο και η αρετή πάντα νικούν.