Αγαπητοί φίλοι,

Σ’ έναν κόσμο που καθημερινά κλείνεται όλο και πιο πολύ στον εαυτό του, και επιδίδεται σε έναν ιδιόμορφο «αγώνα δρόμου» για το ποιος θα χτίσει υψηλότερα τείχη, οι αξίες του λαού μας, οι οικουμενικές και πανανθρώπινες αυτές αξίες, φαντάζουν σαν μια όαση.

Ο σύγχρονος άνθρωπος παραδομένος στον θόρυβο της καθημερινότητας, στην υπερβολή και την μιζέρια, προσπερνά αλλά και αγνοεί, τις περισσότερες φορές, αυτό που είναι. Την ταυτότητά του!

Ο Οργανισμός για την Ανάδειξη του Ελληνικού και Ορθόδοξου Πολιτισμού ιδρύθηκε για να υπενθυμίσει, να καταδείξει και να αναδείξει όλα αυτά που έχουμε ξεχάσει. Να μας βοηθήσει να θυμηθούμε ποιοι είμαστε, από που ερχόμαστε και τι μπορούμε να κάνουμε.

Στην κοινωνία μας σήμερα επικρατούν δυο τάσεις. Η μεν, πρεσβεύει πως δεν είμαστε τίποτα το διαφορετικό από τους άλλους και πως πρέπει να «παραδοθούμε» στην νέα τάση της ομογενοποίησης. Η δε, στο ακριβώς αντίθετο άκρο, έχει φτιάξει μια δική της εικόνα, ένα κακέκτυπο του λαού μας, βουτηγμένο στην υπερβολή, την παραποίηση και την ημιμάθεια που σίγουρα δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα.

Ο Έλληνας είναι άνθρωπος οικουμενικός, κοινωνικός, θρησκευόμενος, δημιουργικός και πολυμήχανος. Αγαπά την τέχνη, τον πολιτισμό. Έχει φιλότιμο.

Στον ΑΕΝΑΟ πιστεύουμε πως αν θυμηθούμε όλα όσα έχουμε κατορθώσει, αν βοηθήσουμε να ανάψει ξανά η φλόγα της δημιουργικότητας μέσα στην ψυχή μας, θα μπορέσουμε ξανά να παράξουμε πολιτισμό.

Σε μια εποχή που όλοι μιλούν αρνητικά εμείς μιλούμε θετικά. Αρνούμαστε να μπούμε σε μια συζήτηση για το «τι δεν είμαστε» αλλά προτάσσουμε αυτό που είμαστε. Χωρίς υπερβολές και μακριά από ακρότητες, ενώνουμε τις δυνάμεις μας για να θυμίσουμε πρώτα στους εαυτούς μας και μετά σε ολόκληρο τον κόσμο, πως σε αυτή τη μικρή γωνιά της γης υπάρχει ακόμα φως!

Το Διοικητικό Συμβούλιο