Ἀδελφὸς ὑπὸ ἀδελφοῦ βοηθούμενος ὡς πόλις ὀχυρὰ…

ΟΥΚΡΑΝΙΑ: Το αυτοκέφαλο κι ο πόλεμος που άλλαξαν τον κόσμο

Ημερομηνία
24 Ιανουαρίου, 2023
Ώρα
17:00 - 21:00
Τόπος
ΛΑΕΔ - Σαρόγλειο Μέγαρο / Ρηγίλλης 1 Αθήνα

Τέσσερα χρόνια μετά την πρώτη προσπάθεια ανάλυσης των επιπτώσεων του ουκρανικού αυτοκεφάλου στην ορθόδοξη Εκκλησία από τον «Αέναο» μέσω του «Orthodoxia inForum», ο κόσμος δείχνει να έχει αλλάξει. Στη νέα πραγματικότητα που έχει διαμορφωθεί τόσο σε εκκλησιαστικό όσο και σε γεωπολιτικό επίπεδο, οι χειρότεροι φόβοι έχουν μετατραπεί σε πραγματικούς εφιάλτες.  Η Εκκλησία πασχίζει να αποτρέψει ένα σχίσμα που στα μάτια πολλών θεωρείται δεδομένο κι ο κόσμος προσπαθεί να σβήσει τις φλόγες ενός καταστροφικού πολέμου πριν αυτές επεκταθούν.

Ενώπιον της ιστορικών διαστάσεων συγκυρίας αυτής, ο Οργανισμός Ανάδειξης Ελληνικού και Ορθόδοξου Πολιτισμού επιστρατεύει για μια ακόμη φορά τη γνώση. Σπουδαίες προσωπικότητες από τον εκκλησιαστικό, πολιτικό, πανεπιστημιακό και δημοσιογραφικό κόσμο συζητούν γι’ αυτό ακριβώς το πολυσύνθετο ζήτημα, που πραγματικά έχει αλλάξει τον κόσμο, σε μια εσπερίδα συζήτησης στρογγυλής τραπέζης, με μόνο στόχο την ανάδειξη της αλήθειας και την κατανόηση των όσων συμβαίνουν γύρω μας.

Τρόπος παρακολούθησης

Η εσπερίδα θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα τελετών της Λέσχης Αξιωματικών Ενόπλων Δυνάμεων και θα είναι ελεύθερη για το κοινό. Όσες και όσοι επιθυμούν μπορούν σε καθορισμένες στιγμές της διοργάνωσης να συμμετάσχουν στην συζήτηση θέτοντας τα δικά τους ερωτήματα.

Συζητούν & Αναλύουν:

Προηγούμενο Το Ουκρανικό Εκκλησιαστικό Ζήτημα

I. Ανδρέου 5

Μεταμόρφωση 144 52

T. (+30) 2102810180

Εγγραφείτε στο newsletter μας

AENAOS | PROMOTING GREEK & ORTHODOX HERITAGE © 2021. All Rights Reserved