Ἀδελφὸς ὑπὸ ἀδελφοῦ βοηθούμενος ὡς πόλις ὀχυρὰ…

Ο Οργανισμός

Ο «Οργανισμός  Ανάδειξης Ελληνικού & Ορθοδόξου Πολιτισμού» είναι ένας μη κερδοσκοπικός οργανισμός με έδρα την Αθήνα. Ιδρύθηκε το 2017 με σκοπό την ανάδειξη και την υπενθύμιση όλων εκείνων που καθιστούν διαχρονικά την Ελλάδα μητροπολιτικό κέντρο πολιτισμού και προόδου, τόσο σε επίπεδο γραμμάτων και τεχνών όσο και σε εκείνο της θρησκείας.

Δημοκρατία, γλώσσα, ανθρωπισμός, φιλότιμο, θυσία, επιστήμη, καινοτομία, πίστη, διάλογος, είναι ένα μικρό μέρος των αξιών και των ιδανικών που προτάσσουμε και αναδεικνύουμε. Αξίες που δημιούργησαν το οικουμενικό πνεύμα του Ελληνισμού, που δεν γνώρισε ποτέ σύνορα και που όπου μεταλαμπαδεύτηκε χάρισε μόνο φως και πρόοδο. 

Μακριά από υπερβολές και εθνικιστικές εξάρσεις αναδεικνύουμε και υπενθυμίζουμε όλα εκείνα που θυμούνται και υιοθετούν σε όλα τα μήκη και πλάτη της υφηλίου αλλά ξεχνούμε οι Έλληνες.

Στη λογική αυτή τιμούμε την εθνική μας κληρονομιά, προτάσσουμε το πνευματικό κάλος της, αλλά το βλέμμα μας είναι στραμμένο στο μέλλον, στην πρόοδο, στην ανάπτυξη και την εξέλιξη. 

Μια δράση για την στήριξη του οικουμενικού πνεύματος

Ο ΑΕΝΑΟΣ δημιουργήθηκε για να καταθέσει την θετική του παρουσία στον κόσμο, υπενθυμίζοντας την οικουμενική σκέψη που γεννήθηκε, αναπτύχθηκε και διαδόθηκε από αυτή την μικρή γωνιά του πλανήτη μας, μια γωνιά που αγαπά το φως όσο καμία άλλη και που όπως έγραψε ο Ελύτης: «Κατακλυσμούς ποτέ δε λογαριάσαμε, μπήκαμε μες στα όλα και περάσαμε, κι έχουμε στο κατάρτι μας βιγλάτορα παντοτινό τον Ήλιο τον Ηλιάτορα!».

Ελληνικός και Ορθόδοξος, κι όχι «ελληνορθόδοξος» πολιτισμός αφού θεωρούμε τις δυο αυτές μορφές πολιτισμού αυθύπαρκτες,  ανεξάρτητα από το γεγονός πως σε αρκετές φάσεις της πορείας τους έχουν συναντηθεί και συνυπάρξει, επηρεάζοντας η κάθε μια με τον τρόπο της την πορεία και την ταυτότητα του ευρύτερου ελληνικού πολιτισμού.

I. Ανδρέου 5

Μεταμόρφωση 144 52

T. (+30) 2102810180

Εγγραφείτε στο newsletter μας

AENAOS | PROMOTING GREEK & ORTHODOX HERITAGE © 2021. All Rights Reserved