Ἀδελφὸς ὑπὸ ἀδελφοῦ βοηθούμενος ὡς πόλις ὀχυρὰ…

Τηλεοπτικές Παραγωγές

Στο πλαίσιο της Εκκλησιαστικής Τηλεόρασης λειτουργεί η δράση «Orthodocs». Ο τίτλος της δράσης αυτής προέρχεται από τη σύνθεση των λέξεων ORTHODOXY και DOCUMENTARY αφού στόχος της είναι η δημιουργία τηλεοπτικών παραγωγών – ντοκιμαντέρ επικεντρωμένων σε θέματα ορθόδοξης κληρονομιάς.

Με επαγγελματισμό, γνώση του αντικειμένου και σεβασμό στον ιδιαίτερο χαρακτήρα του εκκλησιαστικού χώρου, η ομάδα της «Orthodocs» παράγει ντοκιμαντέρ αναδεικνύοντας τον ορθόδοξο Πολιτισμό.

Ανάμεσα στις βραβευμένες εργασίες της Οrthodocs, συμπεριλαμβάνονται τα έργα:

  • «Πάτμος η Ιερά»: Η ιστορία της Ι. Μονής της Αποκαλύψεως, Αγίου Ιωάννου του Θεολόγου Πάτμου.
  • «Εκατονταπυλιαννή ο Καθεδρικός των τριών αυτοκρατόρων»: Η ιστορία του μοναδικού στον κόσμο ιερού προσκυνήματος της Παναγίας Εκατονταπυλιανής στην Πάρο.
  • «Ιερά Μονή Αγίας Θεοδώρας»: Οδοιπορικό, με πλούσιο υλικό, στην πορεία ανά τους αιώνες της Ι.Μ. Αγίας Θεοδώρας Θεσσαλονίκης.
  • «Άγιος Ιωάννης ο Ρώσος ο Πολύαθλος και Πρωταθλητής της υπομονής»: Καταγραφή της ιστορικής πορείας του ιερού λειψάνου του Οσίου Ιωάννου του Ρώσου που φυλάσσεται στο ομώνυμο προσκύνημα στο Νέο Προκόπιο Ευβοίας.

Συνεργασία με Cosmote History Channel

 

Με αφορμή την έλευση για πρώτη φορά στην Ιστορία, του ιερού λειψάνου της Αγίας Ισαποστόλου Ελένης στη χώρα μας από την Βενετία, δημιουργήσαμε ένα τηλεοπτικό οδοιπορικό – ντοκιμαντέρ με θέμα τον βίο της Αγίας Ελένης καθώς και την καταγραφή της ιστορικής πορείας του ιερού λειψάνου της από την Κωνσταντινούπολη στην Βενετία. Για την τεκμηρίωση του ντοκιμαντέρ που προβλήθηκε από το συνδρομητικό κανάλι Cosmote History, συνεργαστήκαμε με επιφανείς ακαδημαϊκούς από τα Πανεπιστήμια Αθηνών και Θεσσαλονίκης καθώς επίσης και με σπουδαίους κληρικούς οι οποίοι παρουσίασαν με πληρότητα τις πτυχές των γεγονότων.

Σημειώνεται πως η έλευση του ιερού λειψάνου της Αγίας Ελένης στην Ελλάδα, πραγματοποιήθηκε κάτω από τον γενικό τίτλο «Αναδεικνύουμε την πνευματική ταυτότητα της Ευρώπης».

>> Όλες οι παραγωγές μας απευθύνονται σε διεθνές κοινό, αφού κυκλοφορούν σε διάφορες γλώσσες πλην της ελληνικής ενώ κάθε φορά χρησιμοποιούνται τα πλέον σύγχρονα τεχνολογικά μέσα.

I. Ανδρέου 5

Μεταμόρφωση 144 52

T. (+30) 2102810180

Εγγραφείτε στο newsletter μας

AENAOS | PROMOTING GREEK & ORTHODOX HERITAGE © 2021. All Rights Reserved