Ἀδελφὸς ὑπὸ ἀδελφοῦ βοηθούμενος ὡς πόλις ὀχυρὰ…

Δυο σπουδαίες πρωτοβουλίες της Φιλοσοφικής Σχολής του ΕΚΠΑ από τον Αέναο

Δυο ιδιαίτερα σημαντικές πρωτοβουλίες του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών είχε την τιμή να υποστηρίξει μέσω των δράσεων του ο Οργανισμός Ανάδειξης Ελληνικού και Ορθόδοξου Πολιτισμού «Αέναος».

Ύστερα από πρόσκληση του Κοσμήτορα της Φιλοσοφικής Σχολής του ΕΚΠΑ, καθηγητή κ. Αχιλλέα Χαλδαιάκη ο «Αέναος» απαθανάτισε δυο εξόχως σημαντικές πρωτοβουλίες που συντελέστηκαν στον χώρο του Πανεπιστημίου.

Πρόκειται για την τοποθέτηση του έργου του μεγάλου Αιγινίτη γλύπτη κ. Νεκτάριου Κοντοβράκη με τον τίτλο «Νίκη» στον προαύλιο χώρο της βιβλιοθήκης της Φιλοσοφικής Σχολής του ΕΚΠΑ καθώς και για την καταγραφή της διαδικασίας αποτυπώσεως σκηνών από την Οδύσσεια του Ομήρου στον όροφο της Κοσμητείας της Σχολής, από τον περίφημο ζωγράφο και αγιογράφο κ. Γιώργο Κόδρη.

Ο «Αέναος» στο πλαίσιο της δράσης «Αέναος Χώρα» έδωσε την δυνατότητα στο Πανεπιστήμιο, να αποτυπώσει και να διατηρήσει στο αρχείο του αυτές τις ιδιαίτερα σημαντικές στιγμές για την πορεία του, τις οποίες μοιράστηκε μέσω των κοινωνικών δικτύων με κάθε ενδιαφερόμενο.

Προηγούμενη ανάρτηση Ο Αέναος απέναντι στην πρόκληση της πανδημίας

I. Ανδρέου 5

Μεταμόρφωση 144 52

T. (+30) 2102810180

Εγγραφείτε στο newsletter μας

AENAOS | PROMOTING GREEK & ORTHODOX HERITAGE © 2021. All Rights Reserved