Ἀδελφὸς ὑπὸ ἀδελφοῦ βοηθούμενος ὡς πόλις ὀχυρὰ…

Νικόλας Βαφειάδης

Βιογραφικά στοιχεία

Ο Νικόλας Βαφειάδης γεννήθηκε στο Βύρωνα το 1961. Σπούδασε Γεωλογία στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και ξεκίνησε διδακτορική διατριβή για την παρουσία κοιτασμάτων βολφραμίου στην Ελλάδα, την οποίαν εγκατέλειψε για να αρχίσει να εργάζεται ως δημοσιογράφος. Διακρίθηκε στις εξετάσεις του Βρετανικού Συμβουλίου και κέρδισε υποτροφία για σπουδές στο Λονδίνο. Πήρε μάστερ στη Διεθνή Δημοσιογραφία από το City University of London.

Σήμερα είναι ο επικεφαλής του τμήματος διεθνών ειδήσεων της τηλεόρασης του ΑΝΤ-1, παρουσιάζει δελτία ειδήσεων του καναλιού και διδάσκει το μάθημα «Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης και Social Media σε Φυσικές Καταστροφές και Κρίσεις» στο μεταπτυχιακό τμήμα «Στρατηγικές Διαχείρισης Περιβάλλοντος, Καταστροφών και Κρίσεων» του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Παράλληλα διδάσκει Διεθνή Δημοσιογραφία στο ΑΝΤΕΝΝΑ Media Lab. Έχει καλύψει πάνω από δέκα πολέμους από την πρώτη γραμμή κι έχει πάρει συνεντεύξεις και δηλώσεις από παγκόσμιους ηγέτες που άφησαν το στίγμα τους στη σύγχρονη εποχή (ανάμεσά τους ο Νέλσον Μαντέλα, ο Γιασέρ Αραφάτ, ο Μιχαήλ Γκορμπατσόφ, οι Τζορτζ Μπους πατέρας και γιος, ο Σλόμπονταν Μιλόσεβιτς, ο Χαμίντ Καρζάι, ο Κίρο Γκλιγκόροφ, ο Τζίμι Κάρτερ, ο Ίον Ιλιέσκου, ο Τουργκούτ Οζάλ, ο Τζέσε Τζάκσον, ο Τζον Μέιτζορ, ο Σάλι Μπερίσα, ο Αλεξάντερ Κβασνιέφσκι, ο Τόμισλαβ Νίκολιτς, ο Τάσσος Παπαδόπουλος κ.ά.)

Διακρίσεις

Βραβείο Ιδρύματος Μπότση που έλαβε το 1993 <για την αντικειμενική κάλυψη των πολεμικών συγκρούσεων στον Περσικό Κόλπο, στο Ναγκόρνο Καραμπάχ, στην πρώην Γιουγκοσλαβία και σε άλλες περιοχές της γης>, το βραβείο ελληνικής τηλεόρασης του <καλύτερου πολεμικού ανταποκριτή> το 1994, τη διάκριση της πόλεως των Αθηνών για την κάλυψη του πολέμου στο Κόσοβο το 1999, το μετάλλιο Φίλων του Προσκοπισμού το 2000, το βραβείο Οικουμενικού Ελληνισμού για τη συμβολή του στην ενημέρωση για θέματα απόδημου Ελληνισμού το 2002, τη διάκριση της Ενώσεως Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Αθηνών <για την αντικειμενική κάλυψη του πολέμου στο Ιράκ> το 2003, το βραβείο <Πρόσωπα 2003> του καλύτερου δημοσιογραφικού ρεπορτάζ της χρονιάς για την κάλυψη του βομβαρδισμού της Βαγδάτης, το μετάλλιο του Ομίλου της UNESCO Πειραιώς και Νήσων για την κάλυψη του πολέμου στο Λίβανο το 2007, ενώ για τη συνολική προσφορά του στην ενημέρωση τιμήθηκε από τους Έλληνες προπονητές το 2009 και έλαβε το Απολλώνιο Βραβείο του 2011. To 2016 έλαβε το πανευρωπαϊκό βραβείο δημοσιογραφίας Amerigo Media Award στη Φλωρεντία.

I. Ανδρέου 5

Μεταμόρφωση 144 52

T. (+30) 2102810180

Εγγραφείτε στο newsletter μας

AENAOS | PROMOTING GREEK & ORTHODOX HERITAGE © 2021. All Rights Reserved