Στο πλαίσιο της Εκκλησιαστικής Τηλεόρασης λειτουργεί η δράση «Orthodocs». Ο τίτλος της δράσης αυτής προέρχεται από τη σύνθεση των λέξεων ORTHODOXY και DOCUMENTARY αφού στόχος της είναι η δημιουργία τηλεοπτικών παραγωγών – ντοκιμαντέρ στοχευμένων σε θέματα εκκλησιαστικού ενδιαφέροντος.

Με επαγγελματισμό, γνώση του αντικειμένου και σεβασμό στον ιδιαίτερο χαρακτήρα του εκκλησιαστικού χώρου, η ομάδα της «Orthodocs» παράγει ντοκιμαντέρ αλλά και τηλεοπτικές εκπομπές αντίστοιχης θεματολογίας αναδεικνύοντας με τρόπο άψογο την Πίστη και τον ορθόδοξο Πολιτισμό.

Ανάμεσα στις βραβευμένες εργασίες της Οrthodocs, συμπεριλαμβάνονται τα έργα:

  • «Πάτμος η Ιερά» όπου παρουσιάζεται η ιστορία της Ι. Μονής Αγίου Ιωάννου του Θεολόγου Πάτμου.
  • «Εκατονταπυλιαννή ο Καθεδρικός των τριών αυτοκρατόρων» όπου παρουσιάζεται η ιστορία του μοναδικού στον κόσμο ιερού προσκυνήματος της Παναγίας Εκατονταπυλιανής στην Πάρο.
  • «Προσκύνημα στην Ιερά Μονή Αγίας Θεοδώρας» με πλούσιο υλικό για την ζωή και την πορεία ανά τους αιώνες της Ι.Μ. Αγίας Θεοδώρας Θεσσαλονίκης.
  • «Άγιος Ιωάννης ο Ρώσος ο Πολύαθλος και Πρωταθλητής της υπομονής», όπου καταγράφεται όλη η ιστορία του Ιερού Λειψάνου του Οσίου Ιωάννου του Ρώσου που φυλάσσεται στο ομώνυμο προσκύνημα στο Νέο Προκόπιο Ευβοίας.

Συνεργασία με Cosmote History Channel

Με αφορμή την έλευση για πρώτη φορά στην Ιστορία, του ιερού λειψάνου της Αγίας Ισαποστόλου Ελένης στη χώρα μας από την Βενετία, δημιουργήσαμε ένα τηλεοπτικό οδοιπορικό – ντοκιμαντέρ με θέμα τον βίο της Αγίας Ελένης καθώς και την καταγραφή της ιστορικής πορείας του ιερού λειψάνου της. Για την τεκμηρίωση του ντοκιμαντέρ το οποίο προβλήθηκε από το συνδρομητικό κανάλι Cosmote History, συνεργαστήκαμε με επιφανείς πανεπιστημιακούς από τα Πανεπιστήμια Αθηνών και Θεσσαλονίκης καθώς επίσης και με σπουδαίους κληρικούς οι οποίοι παρουσίασαν με πληρότητα όλες τις πτυχές των γεγονότων.

Ο τίτλος του ντοκιμαντέρ είναι: «Αγία Ελένη: Η 14η Απόστολος».

Σημειώνεται πως η έλευση του ιερού λειψάνου της Αγίας Ελένης στην Ελλάδα, πραγματοποιήθηκε κάτω από τον γενικό τίτλο «Αναδεικνύουμε την πνευματική ταυτότητα της Ευρώπης».

Όλες οι παραγωγές μας είναι διεθνείς αφού κυκλοφορούν σε διάφορες γλώσσες πλην της ελληνικής ενώ κάθε φορά χρησιμοποιούνται τα πλέον σύγχρονα τεχνολογικά μέσα.