Ἀδελφὸς ὑπὸ ἀδελφοῦ βοηθούμενος ὡς πόλις ὀχυρὰ…

Η Θεία Κοινωνία στην εποχή του κορονοϊού

Ημερομηνία
2 Ιουνίου, 2020
Ώρα
19:00 - 20:00
Τόπος
inforum.aenaos.org

Tις μέρες της πανδημίας του COVID 19 την ώρα που ολόκληρος ο πλανήτης συζητούσε για τις επιπτώσεις της ασθένειας, σε κοινωνικό και οικονομικό επίπεδο, η Ορθόδοξη Εκκλησία βρέθηκε στο επίκεντρο του δημόσιου διαλόγου, σχεδόν κατηγορούμενη από ορισμένους, για τον τρόπο μετάληψης της Θείας Κοινωνίας.

Ορισμένοι αντέδρασαν στην χρήση του κοινού Ποτηρίου, άλλοι βρήκαν στο περιεχόμενο του ένα «μέσο διασποράς» του ιού και στον αντίποδα, ο κόσμος της Εκκλησίας, το πλήρωμα της, ένιωσε «στοχοποιημένο».

Τι είναι τελικά η Θεία Κοινωνία για την Ορθόδοξη Εκκλησία;

Το θέμα θα αναλύσουν δυο κορυφαίοι πανεπιστημιακοί δάσκαλοι, ο ομότιμος καθηγητής εκκλησιαστικής Ιστορίας του ΕΚΠΑ Δρ. Βλάσιος Φειδάς και ο Καθηγητής Λειτουργικής την θεολογική σχολή του ΕΚΠΑ Δρ. Γεώργιος Φίλιας, στη συζήτηση στρογγυλής τράπεζας που διοργανώνει το Orthodoxia Inforum με θέμα «Θεία Κοινωνία στην εποχή του κορονοϊού: Όλα όσα αγνοούμε και αυτά που νομίζουμε πως γνωρίζουμε».

Συζητούν

Λόγω των μέτρων κατά της πανδημίας, η συζήτηση θα διεξαχθεί τηλεοπτικά χωρίς κοινό. Ωστόσο οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να αποστείλουν τα ερωτήματα τους προς τους κυρίους καθηγητές στην διεύθυνση inforum@aenaos.org

Προηγούμενο Σειρά σημαντικών εκδηλώσεων απο το ΑΠΘ

I. Ανδρέου 5

Μεταμόρφωση 144 52

T. (+30) 2102810180

Εγγραφείτε στο newsletter μας

AENAOS | PROMOTING GREEK & ORTHODOX HERITAGE © 2021. All Rights Reserved